iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма доверие в съдебната система в Перник

Няма доверие в съдебната система в Перник 02_1423231249

Доверието в съдебната система в Перник е нула. Това сочи до момента анкетно проучване за актуалното равнище на общественото доверие в органите на съдебната власт.

Допитването е качено на сайта на Окръжния съд, то продължава и в него могат да се включат адвокати, други практикуващи юристи, вещи лица, експерти, граждани и медии. Окончателните разултати от анкетата тепърва ще се отчитат.

Корупцията, податливостта на външен натиск, тромавостта и бавността на съдебната сиiтема се сочат като най-големите проблеми. Следват липса на прозрачност в работата на съдебната власт, недостатъчно добър подбор на магистратите, политически натиск, липса на справедливост в съдебните актове.

Повечето от анкетираните посочват, че за работата на съда черпят информация от личен опит.

Нула процента е и доверието в работата на прокуратурата.

На въпроса „Как се информирате за работата на съдебната власт в България”, най-посочваните отговори са: от личен опит, от електронните медии и от близки и познати.

Сред попълнилите анкетните карти преобладават жените и хората със средно образование, а във възрастово отношение- до 35- годишна възраст.

Анкетата включва общо 11 въпроса. Проучването е анонимно, а целта му е да послужи като изходна точка, спрямо която да се измерят промените в обществените нагласи след въвеждането на комуникационна стратегия на съдебната власт.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.