iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха банда от София

Осъдиха банда от София 07_1438336410

Осъдиха банда гастрольори от София за кражба на цигари от лавката, която се намира до сградата на цигарената фабрика. Те бяха арестувани при полицейска гонка като по филмите, съобщава „Струма.бг“.

Четиримата апаши пристигнали с лек автомобил „Сааб“ с чужди регистрационни табели на 27 март през нощта, разбили бравата и отмъкнали стекове с цигари от различни марки. Съмнителната кола с кюстендилска регистрация била забелязана от случайни минувачи, които подали сигнал в полицията. Веднага била организирана гонка, но крадците се изнесли светкавично от Благоевград. При Дупница ги чакала полицейска патрулка, но те не спрели на стоп-палката и профучали с бясна скорост покрай униформените. Колата се насочила към Кюстендил, а след това променила посоката си към Перник. Незабавно бил блокиран районът на Радомир и Перник, но наглите крадци преодолели полицейските постове. На влизане в пътен възел „Даскалово“ обаче пътят им бил препречен от няколко патрулки. Колата на крадците ударила един от полицейските автомобили и спряла на място. Четиримата излезли навън и хукнали да бягат, след което скочили от 15-метровия мост. Полицаите задържали крадците, някои от които били приети в болницата изпотрошени.

Трима от тях решиха да се признаят за виновни за крадените цигари на обща стойност 843 лв. и да сключат споразумение с прокуратурата. 39-годишният Коста Василев бе осъден на 1 година и 8 месеца затвор при строг тъмничен режим, към която бяха прибавени още 2 години и 2 месеца, които имал да излежава от предишна присъда. 23-годишният Цветан Петров бе осъден на 10 месеца затвор, като към тях беше добавена и 1 година и половина от присъда, влязла в сила преди две години. 17-годишният Юлиян Стефанов, който има предишни осъждания, ще изтърпи пробационна присъда от 1 година и 10 месеца. Четвъртият крадец Бисер Шопов отказа сделка с прокуратурата и остава в следствения арест до началото на наказателния процес срещу него.

На сметката на четиримата апаши са и 7 разбити лавки на територията на Дупница.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.