iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха профилакториума, не е плащал доставена храна

Осъдиха профилакториума, не е плащал доставена храна 05_1430720483

Осъдиха профилакториума в Перник заради неразплатени задължения за храна, като специализираната болница дължи 26 342 лв. за приготвена и доставена храна по предварителна заявка по диети от фирма „Мастър – Пик“.

Договорът между двете дружества е бил сключен на 1 юли 2013 г. Неизплатената главница по него е 23 732 лв., останалите пари до пълната сума са от лихви. Решението на съда не подлежи на обжалване и болницата ще трябва да плати борчовете си за храна.

Това е поредното дело срещу лечебното заведение, което е в изключително тежко финансово състояние. Работници на Профилакториума също са осъдили болницата заради неизплатени заплати. Служителите не са получавали трудови възнаграждения повече от 15 месеца.

Профилакториумът ще получи за тази година от РЗОК над 238 000 лв. Тя има договор за 9 клинични пътеки, с една по-малко то миналата година. Парите от касата обаче отдавна се превеждат на съдия изпълнител.

Задълженията на болницата са около 800 000 лв., от които 150 000 лв. са към НАП, 60-70 000 лв. за трудови възнаграждения, останалите са задължения към ЧЕЗ, ВиК и други кредитори, за които имало споразумения за разсрочено плащане.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.