iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Присъда от три години условно за Драгановеца

Стоян Кръстев Драгановеца

Скандално известният  бизнесмен от Перник Стоян Кръстев - Драгановеца е получил условна присъда за бой на ратаи, съобщиха местните медии. Известният с множество криминални прояви перничанин карал аргатите си да му работят без пари и ги плашел, че ако избягат ще ги намери и спука от бой.

Наказанието подлежи на обжалване, а защитата на известния криминално проявен перничанин ще се възползва от правото си.

Повод за съдебното наказание е конкреген инцидент от периода август – септември 2010 г. Тогава Драгановеца, който бил отпуск от затвора, със заплахи принудил семейство роми да работят без пари в кравефермата му в село Витановци, в крайно лоши хигиенни и битови условия.

Кравите бяха  преместени във Витановци от село Лесковец, където местните твърдяха, че животните са замърсили водоизточника им.

Мъжът, който е от Северна България, Драгановеца плашел с думите: „Ще те спукам от бой, ще те вкарам в чувал и може да не те намерят“ и „Ще те докарат вързан в чувал в багажника“. Съпругата му пък дори отнесла боя.

Кръстев я хванал за косите, блъскал я и нанесъл удари с кабел. През това време крещял: „Ако мръднеш от там ще те убия, ако се оплачеш на някой или избягаш ще бъде фатално. И да вляза в затвора имам хора отвън, които ще ви убият“.

Присъдата е от три години условно с петгодишен изпитателен срок за това, че принудил хората да му работят като роби.

Драгановеца е известен с множество криминални прояви. Той нашумя с отвличането на фолкпевицата Тони Дачева. За това си деяние обаче не бе осъден. Кръстев е в Централния софийски затвор за притежание на оръжие и наркотици. Докато беше отпуск от зандана пък срещу него бе извършено покушение. Неизвестен го простреля в ръката и в областта на гърдите на брега на язовир Лобош. Заради случая бе уволнен тогавашният директор на полицияа Диян Нанов. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.