iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят съдия и прокурор в Перник

Търсят съдия и прокурор в Перник 07_1406225279

Висшият съдебен съвет откри процедура да подаване на класираните кандидати, одобрени за младши съдиии и прокурори. 890 бяха юристите, кандидатствали за младши съдии, от тях одобрени са 21. В конкурса за младши прокурори участие са взели 1240 души, от които 30 са се преборили за въпросната позиция. Бъдещите младши съдии и прокурори ще бъдат назначени през 2017 година.

Всеки един от кандидатите е заявил писмено желанието си къде да бъде назначен.  Най-много са местата в СГС и в Софийска районна прокуратура (СРП), съответно 5 и 7. В три окръжни съдилища, едно от които е в Перник, са предвидили по две места. В останалите окръжни съдилища и прокуратури в страната са предвидени единични бройки. 

За първи път, още преди обявяването на конкурса, през януари ВСС е извършил т.нар. „планиране”, като при него са се предвидили вероятно свободните щатни длъжности за районни съдии и прокурори през 2017 година. Ако младшите съдии са назначени в един район, те остават там и не биха могли да бъдат назначени в друг по свое желание.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.