iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вдовицата на Баро ще съди Министерството на правосъдието и управата на затвора за 1 милион

Вдовицата на Баро ще съди Министерството на правосъдието и управата на затвора за 1 милион 02_1360148192

Гинка Николова твърди, че съпругът й не е починал от естествена смърт, а е бил убит. Баро почина през април 2012 г. в затворническата болница. От полицията забранили на жена му Гинка и синовете му да отворят ковчега му. Това породило съмнения сред роднините, че Илия е бил убит. Според следователи е възможно Николов да е починал заради лекарска грешка.
Гинка Николова настоява Баро да бъде ексхумиран и да бъде проведено ново разследване. Според нея в ковчега не лежи съпруга й, а тухли. Преди около година Гинка бе зверски пребита от двама мъжаги, които вероятно искаха да я предупредят да не рови в случая. Баро е най-известният измамник не само в Пернишко, но и в България. 78-годишнвият рецидивист е родом е от радомирското село Негованци, има над 30 присъди. Той прекара в затвора повече от половината си живот.
С изключителен чар и изобретателност Георгиев крадеше само от държавни фирми. Баро е единственият измамник в България, който сам организира собственото си погребение. Той се представил на лекаря в село Кондофрей за агент на ДС. Така извадил смъртния си акт, разлепил некролози, а в ковчега поставил тухли. След това пък отишъл на собственото си погребение. Там, за нещастие, го разпознала жена от селото. Така Баро не успя да погребе сам себе си.Измамите си той извършваше с помощта на перфектни фалшификации на печати. Тях той правеше с химически молив с лявата си ръка. Сред последните му измами бе кражбата на тир брашно от мелницата в Радомир и „покупката” на 10 електрожена за хиляди левове от пернишка фирма. 
Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.