iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Върнаха Бисер Михайлов на работа

Върнаха Бисер Михайлов на работа 05_1369767869

Бисер Михайлов е поел случая с убийството на Венцислав Димитров – Мечан. Наричаният ощеострието на държавното обвинение в града бе арестуван публично, шумно и грозно и на 9-ти септември 2010 година от екип на ДАНС и ГДБОП, пред очите на граждани, на семейството му. Името му бе навряно в калта, срещу него се изрекоха грозни обвинения, заедно с брат му Васил бяха наречени едва ли не най-големите лихвари в региона.

На 16 май т.г. обаче тихомълком Висшият съдебен съвет възстанови пернишкият обвинител Михайлов на поста му като зам.окръжен прокурор, който вече е на поста си. Бисер Михайлов заяви, че след всичко преживяно не възнамерява да се занимава със съдебни дела срещу оклеветилите го, иска само да работи спокойно. Доволен съм, че най-лошото вече отмина и е зад гърба ми, доволен съм, че е възстановено чистото ми име и просто поех отново работата, която обичам и дава смисъл на живота ми, заяви вчера новият стар зам. окръжен прокурор на Перник.

До изключително грозния арест преди три години, когато Бисер Михайлов бе закопчан с белезници по пижама, а брат му проснат на тротоара по бельо пред очите кажи – речи на целия квартал, се стигна след подадена половин година по-рано жалба, в която той е бил обвинен, че заплашва свои длъжници, на които дал пари на заем. Тя бе подписана от съпругата на пернишкия бизнесмен Калин Леков – Ирина. Тя е била близка на семейството на Михайлов, кандидатствала за поста младши прокурор в пернишката прокуратура, но не била утвърдена за поста от Въсшия съдебен съвет. Лекова се жалела, че прокурорът я заплашва с киселина и с отвличане на децата й, ако не върне борча.

След ареста на прокурора Михайлов и брат му Васил, който е бизнесмен, вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че обвинителят е отпуснал кредит от 30 хил. лв. и е получавал месечни лихви от 3700 лв. Освен това отправял заплахи срещу жалбоподателката и принудил нея и съпруга й да поемат задължения за 10 хил. евро. На специална пресконференция в Перник, веднага след като бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 3 500 лева, Биксер Михайлов заяви категорично, че всичко изречено в публичното пространство срещу него е клевета. "За себе си съм невинен и ще се защитавам в този процес с всички способи, предвидени в закона", каза тогава прокурорът.

Времето доказа правотата му. През декември 2012 година Софийска градска прокуратура  е прекратила досъдебното производство срещу него поради липса на доказателства. Изчезнал е и бившият бизнесмен Калин Леков, който трябвало да бъде разпитван като свидетел по обвинението на жена му Ирина срещу прокурора.  Бисер Михайлов не случайно е наричан топ прокурор и острието на пернишката прокуратура. Той е водил едни от най-тежките съдебни дела, сред които е и това срещу серийния убиец Станислав Ангелов- Сиси.

в-к Съперник

Свързани публикации:

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов заяви, че е невинен

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.