iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янко Ваташки започнал гладна стачка

Янко Ваташки започнал гладна стачка 07_1372912747

Той протестира, че надлежава присъдата си от 7 години, която му бе дадена за отвличането на арабина Мохамед Атти.Ваташки смята да заведе дела срещу медиите на Делян Пеевски – в-к “Телеграф” и Агенция БЛИЦ затова, че според него са пуснали клеветническа информация, че потрошил лечебницата на пандиза. Това каза пред ПИК адвокат Тезгюл Лютфиева, която води делата на пернишкия здравеняк.
Информацията, че Янко Страшилището е погромил лечебницата на Софийския централен затвор излиза точно ден след като от правосъдното министерство се похвалиха, че са направили ремонт за милиони. "Това не е вярно. Сега ще заведем дела срещу медиите, които са си позволили да напшат нещо, което е пълна лъжа", каза пред сайта ни адвокат Лютфиева. Пред нея Ваташки заявил, че напоследък в затвора се привиквали лишени от свобода с психични заболявания и ги принуждавали да говорят пред съдия, че известният бандит подготвял протести и подклаждал към бунт зад решетките. "Единственото му намерение бе да гладува и от днес той вече е пуснал декларация, че започва гладна стачка", каза още юристката.
Припомняме, че магистратът Владимир Астарджиев, осъдил Янко Ваташки на 7 години, е изпратил искане за обяснение за това, защо затворникът не е освободен. По закон той трябва да бъде пуснат на 3 юли, но прависти на затвора заявили, че не ги интересува решението на съда и ще освободят култовата личност чак през октомври.

От административния съд излезли със становище, че няма как да се произнесат по решение за освобождаване, защото то вече би трябвало да е в сила. Ваташки пък се кани да съди до дупка институциите, ако днес не прекрачи прага на затвора.

Утре от 9:00 часа пък е предвиден протест пред сградата на Софийския централен затвор.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.