iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За първи път в Перник съда отваря врати

За първи път в Перник съда отваря врати 10_1381301066

Ден на отворените врати в Съдебната палата! На 11-ти октомври от 10 до 16 часа вратите на сградата на Съдебната палата ще са отворени за всеки, който желае да се запознае със структурата и функциите на
съдебните институции в нея, със спецификата на работата на магистратите и съдебните служители, както и да получи основна и полезна практическа информация за съдебните процедури и възможностите за ползване на съдебно-административни услуги.

Инициативата “Ден на отворените врати” се осъществява за първи път от органите на съдебната власт в град Перник и цели да популяризира
ролята и дейността на съдебните институции в Република България и да съдейства за по-добра информираност на гражданите и повишаване на доверието им към съдебната система.

Точно в 10 часа посетителите ще бъдат посрещнати на входа на сградата на ул. Търговска № 37 от представители на съдебната администрация и ще могат да се включат в обиколка, онагледяваща дейността на отделни служби и звена в Районен, Окръжен и Административен съд – Перник, Районна и Окръжна прокуратура – Перник.

Час по-късно (в 11 часа) желаещите ще имат възможност да се срещнат с административните ръководители на съдебните органи. Предвидени са демонстрации на интернет страниците на съдебните институции и на програмата за случайно разпределение на делата Law Choice, които ще се проведат в Зала 2, намираща се на партера, от 11.30 часа в същата зала, както и в зала №6 в 14 часа на поканени за Деня на отворените врати ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на обучение ще бъдат демонстрирани съдебни процеси.

От храма на Темида поясняват, че по въпроси, свързани с инициативата, гражданите могат да се обадят на Петя Илчева на телефон 076/686 333 или на Йоана Стоянова на телефон 076/606 078. Всеки, който желае, може да изпрати предварително своите въпроси относно работата на съдебните органи на електронна поща:
[email protected] или sad_admin @pk.prb.bg до 10.10.2013 година.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.