iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зам. прокурорът на Перник Бисер Михайлов ще отговаря за изнудване пред Софийския градски съд

Бисер Михайлов

Заместник окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов вече е предаден на Софийския градски съд по обвинение в изнудване,  съобщава Труд.  Магистратът ще отговаря пред закона за това, че е дал 30 хил. лв. заем на бизнесмена Калин Леков и съпругата му Ирина и е получавал месечна лихва от 3700 лв. Според разследващите Михайлов е заплашил Ирина Лекова, че ще я залее с киселина и ще отвлече детето й, ако не му се издължи. “Срещу Бисер Михайлов са събрани достатъчно доказателства. Заплахите, които е отправял, са записани със специални разузнавателни средства и ще бъдат изслушани по време на процеса”, заявиха магистрати. Очаква се в хода на делото да бъдат разпитани около десетина свидетели, основните от които са семейство Лекови.

Самият Михайлов също е решил да даде обяснения пред колегите си. В показанията си прокурорът, който в момента е отстранен от длъжност, твърдял, че не е изнудвал бизнесмена и половинката му, а им е предоставил пари на заем. “Невинен съм и ще го докажа”, заяви Михайлов в последната си изява пред медиите.

В момента прокуратурата разследва брат му Васил по подозрение, че е извършвал лихварска дейност. “Назначена му е ревизия, тъй като при задържането в дома му бяха открити 12 записа на заповеди за общо 292 хил. лв”, подчертаха магистрати.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.