iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Защо е пропял Сиси за Килърите 3?

Защо е пропял Сиси за Килърите 3? 09_1379154034

Нови версии за пропяването на пернишкия Чикатило се появиха в медийното пространство, като всяка от тях се оповава на сделка - за свобода и за пазар на дрога? Ето и извадките от медиите за двете версии. И двете са описани от БЛИЦ и цитирани в други сайтове. МОже пък и двете версии да са вярни или пък тотална измишльотина.

Известният като пернишкия Чекатило Станислав Ангелов-Сиси е натопил пернишките килъри за отмъщение и за да бъде преместен в Централния затвор и да поеме пазара на дрога там. Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия Мартин Николов- Джуркаеф. Той е сред обвиняемите за най-новата разбита група за убийства, станала известна като Пернишките килъри или като "Килърите-3". До разбиването на бандата се стигна след показания на Сиси, Асен Китанов-Психото и Николай Николов-Шатката. Според прокуратурата бандата е ръководена от бащата на убития наркобос Райко Кръвта - Васил Василев-Бай Васо и Милчо Петров-Чироза. Сред задържаните тогава са Димитър Начков-Мароканеца, Георги Георгиев-Гуго и Мартин Николов-Джуркаеф.

"Познавам Чироза и Мароканеца, защото сме от един град, но никога не съм имал допирни точки с тях. Бай Васо го видях, когато ни свалиха на разпит. Гуго не го познавам, но той е приятел на Сиси. Станислав си каза, че рано или късно ще отмъсти на Чироза, тъй като той го натопи за убиството на Хайо. Запознах се със Сиси в затвора в Бобов дол. Там бях за кражби на козметика. Той ме взе в неговата килия, сближихме се и станахме приятели. Не сме били приятелки. Скарахме се с него за дрога. Той вкарваше наркотиците вътре, а аз ги разпространявах. Дължах му пари и Сиси ме караше да му върша разни неща, когато излязох. На 9 юли излязох и тъй като не съм го търсил той ме набута в кюпа и даде показания и срещу мен, за да ми отмъсти. Много хубав затвор си карах, но това откъде ми дойде", вайка се Джуркаеф.

По думите на Мартин Николов Сиси е свидетелствал срещу хората на Бай Васо, тъй като навремето те са дали показания срещу него за убиството на Николай Христов - Хайо. "Сега той твърди, че те са убили Ханс. Дори и трупа му е показал на полицаите. При положение, че всички вещи на Ханс са били открити в Сиси как други хора са го убили не знам. Това си е нареждане и няма нищо вярно. Освен това целта на Сиси беше като ни заключат нас него да го преместят в Централния затвор. Той там прави много пари от наркотици. На него това му беше мечтата да се върне там, тъй като в Бобов дол е мизерен затвор и не може да прави пари", категоричен е Мартин Николов.

По думите му Сиси изгорял и с много телефони в Бобов дол. Там ежемесечно надзирателите му прибирали скъпи смартфони. "Заради Сиси колко вини съм взел заради телефони. Той телефона не си го сваляше от ухото. Той се чува с цяла България по телефона. В Бобов дол му отрязаха крилата, щото много телефони му взеха и то все хубави. На 1000 % Сиси ни натопи, за да го върнат в Централния, за да си говори свободно по телефона и да печели пари от дрога", заключи Джуркаеф.

Той посочи, че е бил малък, когато Райко Кръвта се е вихрел из Перник. "Бях толкова малък, че си мислех, че Кръстьо Кръстев-Кръстето е актюора Кръстьо Лафазанов. Той беше много лъчезарен. Знаете ли колко ми е жал за това момче Димитър Иванов Начков -Мароканеца. Той работи на три места, едва свързва двата края. Има две деца, едното на три години, а другото на 6 месеца. Жена му едва се справя сега. И този Сиси как го набърка в тази група не знам. Представете си тази жена как се справя." /БЛИЦ

Другата версия пък е: "Основният свидетел срещу групата за мокри поръчки е проговорил за заровените трупове, след като през юни съдът му е преизчислил общото наказание по искане на прокуратурата. Така, след като е проговорил, Сиси ще лежи с 6 години по-малко. Пернишкият Чикатило се е познавал много добре с бандата на Бай Васил – бащата на Райко Кръвта, пише “24 часа”.
Станислав Ангелов лежи зад решетките за четири убийства с присъда от 30 години. Той влиза в затвора през 2009 г. През юни главният прокурор Сотир Цацаров е поискал е поискал от ВКС да се върне за ново преразглеждане делото на Сиси за комулиране на всичките му присъди.
Перничанинът спестява 6 години, защото е спазен принципът за най-благоприятно за осъдения съчетание.
„Не се противопоставям, защото реално му се дава възможност да си намали присъдата с 1/3”, твърди служебният защитник на Сиси.
На практика има реална възможност един от най-жестоките убийци да излезе на свобода след 15 години.
След като влиза в затвора Сиси изненадва всички, когато демонстрира хобито си и започва търпеливо да шие гоблени. Едно от произведенията му дори краси стената на Софийския затвор. След като е преместен в Бобов дол Сиси започва да протестира и да подава жалба след жалба срещу ръководството.
В една от тях той се оплаква, че не са разрешили на близките му да носят на свиждания мляко и сирене и дори завежда дело срещу шефовете на затвора."

/БЛИЦ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.