iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят наемател за ресторант "Двореца"

Перник снимка: за хората и събитията - Дрореца

Таен търг за отдаване под наем на ресторант „Дворец на културата” ще обяви Община Перник. Съгласие за това дадоха на заседание през тази седмица общинските съветници.  Общата площ на заведението е 303 кв. м. Началната месечна тръжна цена, която одобриха съветниците е 2 561 лв.

Цената е определена въз основа на базисните цени на 1 кв. м наемна площ,   съгласно тарифа, приета от Общинския съвет.

Големият салон е на площ 146 кв. м, а малкият салон е 50, 60 кв. м. За общата им площ от 196,60 кв. м  се иска цена от 10,70 лв. за квадратен метърли 2 103,62 лв месечно.

За кухнята – 40,60 кв. м, гардероба – 6,50 кв. м, стълбите (склад) – 8.60 кв. м, складовите помещения в сутерена – 31 кв. м, и склад – съблекалня от 13 кв. м – или обща площ 106, 40 кв. м се искат по 4,30 лв на квадрат или 457,52 лв месечно.

Организацията и провеждането на търга е възложено на Кмета и предстои да се обяви процедура. Договорът за наем със спечелилия търга ще бъде за 5 години.

Последният наемател на ресторанта беше скандално известният бизнесмен Стоян Кръстев – Драгановеца.

Някога в тези помещения се помещаваше Клубът на дейците на културата (КДК) в Перник, който отново беше отворен наскоро в Арт салона в Двореца. Стопанин на заведението в Клуба беше легендарният Цоло и затова Клубът беше по-популярен като „При Цоло”. Сега той  върти кухнята в Арт-а, но защо да не се качи и на горния етаж  и така нещата да си дойдат на местата.    

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.