iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


32 деца може да са се натровили в Поморие

32 деца може да са се натровили в Поморие 06_1434105527

20 деца от една детска градина в Поморие и друга група деца от друго детско заведение, която се състои се от 12 деца, са потърсили лекарска помощ със сходни симптоми.

Това съобщи за „Фокус” Д-р Георги Митев, директор на Областта дирекция по безопасност на храните-Бургас.

„Симптомите са повръщане, без диария и температура. Всички деца са потърсили лекарска помощ снощи. Нито едно от тях не е хоспитализирано”, обясни д-р Митев. По думите му все още не се знае, какво са консумирали децата. „Сигналът е подаден в 08.30 часа”, поясни той.

Според него са взети проби от храната на децата от кухнята - майка за 2-3 дни назад и обясни, че по закон кухнята трябва да съхранява такива проби след като се предоставят на децата.

„Тези проби са иззети и сега се изпращат в лабораторията в Сливен. РЗИ прави секрет и от ръцете на персонала. Групата, която обследва случая включва 4-5 души от РЗИ и от наша страна. Взетите натривки са от контактни повърхности на кухнята-посуда, плодове и инвентара. Силно се надяваме, че не е хранително натравяне”, заяви той като изтъкна, че от тази кухня се хранят 350 деца от различни детски градини в града.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.