iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Асансьорът в Пловдив е паднал, тъй като въжето му е било прегризано от плъх

Асансьорът в Пловдив е паднал, тъй като въжето му е било прегризано от плъх 06_1434536697

Плъх е прегризал въжето на пропадналия асансьор на бул."Пещерско шосе" в Пловдив, като това каза Райна Дончева, началник Сектор "Инспекция за държавен технически надзор" – Южен централен район.

„Плъхът е минал през въжето на скоростния ограничител, след което е сработил клиновия механизъм”, уточни Дончева. Не е имало пропадане на кабината, нито свободно падане, сработила е защитата. Няма технически проблем в асансьора. Плъхът е тествал клиновия механизъм, което на практика правят асансьорните техници.

По думите на Дончева, в доста сгради не се поддържат избените и машинни помещения, има доста плъхове, които като минат през въжетата, предизвикват подобни проблеми. Съветът на инспекторите е да се обработват редовно тези помещения срещу гризачи, да се поставят примамки. Това е предвидено и затова във всички асансьори има предпазен механизъм. В случая в Пловдив се е чул лек шум от самия механизъм. Скоростта е била ниска, защото не е имало тежест в кабината, нямало е хора. Ако е имало, няма опасност за тях, усеща се само леко разтрисане.

Инспекцията за държавен технически надзор е разбрала от медиите за инцидента, станал снощи около 22.00 часа. Хората са чули трясъка и са видели политащата надолу кабина, в която не е имало хора.

„Поддържащата фирма не се е обадила в Инспекцията за този инцидент, защото това е нещо, което се случва често”, каза още Райна Дончева.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.