iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Безработни ще бъдат наети да чистят реките във Врачанско

Безработни ще бъдат наети да чистят реките във Врачанско 06_1433941347

Почистването на затлачените с наноси, боклуци и клони язовири и реки във Врачанско ще бъде поверено на отряд от безработни, като в в рамките на проекта “Подкрепа за заетост” в края на месеца губернаторът Малина Николова ще назначи 228 души на срочни договори за четири месеца. Това съобщиха от областната администрация.

Наетите от нея ще получават за труда си заплати от 380 лв., на колкото ще възлиза минималното за страната възнаграждение от 1 юли.

Комисията по заетостта към областния съвет за развитие пък е разпределила по колко души ще работят във всяка от десетте общини от региона, в зависимост от състоянието на водоемите и коритата на реките и броя на населението им. За разчистването във Враца ще бъдат впрегнати най-много безработни-35 души. 32-ма ще работят в района на Бяла Слатина, а по 25-в Мизия и Мездра. Преценено е, че за Козлодуй ще са нужни най-малко хора-само 13. За цялата област по проекта са определени общо 570 работни места. Останалите 342 са предвидени за реалния сектор.

Междувременно стана ясно, че след издаденото от РЗИ предписание за почистване на колекторите водата, течаща от чешмите на пострадалите от потопа през 2014 година в Мизия хора вече е чиста. Очаква се до броени дни да отпадне ограничението за ползване на водата за пиене, готвене и къпане на децата, след като пробите, които санитарните инспектори взеха на 1 юни показаха високо съдържание на хлор, желязо, нитрати и амоняк.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.