iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бургаските деца вече ще могат да се движат само с родител след 20 часа

Бургаските деца вече ще могат да се движат само с родител след 20 часа 01_1422368814

Децата в Бургас, които са под 14 години, вече ще могат да излизат само с родител след 20.00 ч. Това беше предложението на димитър Николов, което общинските съветници приеха.

В неговата докладна записка се казва, че измененията са свързани със зачестилите инциденти, при които се стига до нанасяне на побои и телесни повреди.

Практиката показва, че те се случват в морския град в часовете, в които заведенията работят с удължено работно време. Така се нарушавал общественият ред и спокойствието на гражданите.

Решението беше взето от Бургаския общински съвет почти единодушно – само с един „въздържал се“.

Младежите до 18 години пък ще могат да излизат вечер с родител или с пълнолетен придружител. Във втория случай – само с писмо от родителя. Мненията в морския град, разбира се, са на двете крайности. Според доста от родителите идеята е добра.

Много от тях се притеснявали за децата си и през по-ранните часове на вечерта. Дори и децата им да посещават близкото училище например, се тревожели за тях и задължително ги прибирали лично след края на часовете.

Според тийнейджърите обаче забраната е лоша идея. Те смятат, че е много по-добре да има повече ченгета по улиците, отколкото да им се забранява да излизат.

Понеже Бургас е туристически град, кметът обясни, че който поиска, може да входира нова докладна, с която правилата евентуално да бъдат либерализирани.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.