iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дядо дължи 28 000 лв. след измама

Дядо дължи 28 000 лв. след измама 04_1429622866

Дядо на 75 годни дядо дължи 28 000 лв., които никога не е виждал, след измама съобщи „Марица”. Йосиф Донев от град Раковски трябва да плати чуждия дълг с инвалидната си пенсия. На нея лежи и синът му Георги, след като бил съкратен от работа, оплаква се мъжът.

Пенсионерът е с тежко заболяване, заради което взима и пенсията, с която трябва да погаси задължението, което банката приписва на сина му.

От 1996 г. единственият син на семейството Георги работел в строителна фирма, когато един ден шефът Тройчо Недялков представил на работниците си Светлозар Козарев и им казал, че това е неговата дясна ръка.

Двамата мъже обяснили на служителите, че фирмата е в тежко състояние и ако не искат да фалира и да загубят работата си, всеки от тях трябва да изтегли по 10 000 лв., които ще плаща началството.

Така и станало, на 12 август 2003 г. мъжете изтеглили заеми на свое име и години наред фирмата погасявала месечните вноски, докато 5 години по-късно Георги не напуснал.

През 2007 г. той разбира, че дължи на банката 11 437 лв., които са на негово име, и още 15 787 лв. за това, че станал поръчител на свой колега. „Никога не сме взимали тези пари. Изтеглихме ги и ги дадохме на г-н Козарев”, категоричен е мъжът.

След като от банката започват да притесняват настоящия работодател на Георги, той е съкратен, а от притеснение майка му умира.

Сега всичко лежи на пенсията на баща му Йосиф, който подал сигнал в прокуратурата, но оттам му отговорили, че не могат да направят нищо, защото е изтекла давността на казуса, която е 10 г.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.