iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Глобиха фирма за мръсотия

Глобиха фирма за мръсотия 06_1434009584

Глобиха с 1000 лв. фирма, произвеждаща хляб и хлебни изделия в Гоце Делчев. Актът е съставен при проверка на инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните. Фирмата обжалва наказанието, но съдът го потвърди на първа инстанция.

При проверката се установило, че използваните тави за печене на хляб са в лошо хигиенно състояние, с напластявания отвън и нагар, неизмити и недезинфекцирани, преди започване на работа.

Рол-палетите, използвани за директно поставяне на изпечения хляб за охлаждане са мръсни, с напластявания от прах, брашно и следи от засъхнало тесто.

Технологичен хладилник за съхранение на хлебарска мая е в лошо хигиенно състояние, със замърсени решетки, стъкло и дръжка. Проверката била направена на 7 август м.г., а на стената бил окачен чек лист зе ежедневната хигиена, който бил попълнен чак до края на месеца.

Работниците във фурната обяснили, че тавите се мият рядко. Не било необходимо след всяко ползване, защото при поставяне във фурната при висока температура, прегаряли и така се почиствали.

Магистратите обаче потвърдиха глобата от 1000 лв., като решението им може да се обжалва пред Административен съд.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.