iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има нова телефонна измама

Има нова телефонна измама 10_1413880774

Появи се нова телефонна измама. Звъняно е на всички стационарни номера на възрастни хора в пазарджишкото село Росен, за да им предлагат по-високи пенсии, каза кметът на селото Васил Рангелов.

Възрастните хора са убеждавани от измамниците, че ще им осигурят по-висока пенсия, но срещу това трябва да предплатят определена сума, за да може документите им да бъдат придвижени по-бързо. Това е нова схема за телефонна измама, обясни Рангелов. Исканите суми са големи. От една от възрастните жени е поискана сумата от 11 000 лева. На отговора от нейна страна, че няма толкова пари, измамниците и казали да донесе толкова, колкото има.

„Жената беше приготвила малко пари, но навреме успяхме да я срещнем и да я спрем, защото други жени от селото ни се обадиха в кметството със сигнал за опитите да бъдат измамени", каза също Рангелов. Той уточни, че съвместно с полицията е направена хайка за залавянето на измамниците, но те са успели да избягат.

Разбрахме, че са с два автомобила, от единия се обаждат на възрастните хора, а другия е готов веднага да тръгне на адреса, за да получи парите. Ако възрастният човек затвори телефона, това буди съмнение у тях и те бързо си тръгват, обясни Рангелов. Той допълни, че непрекъснато се срещат с хората от селото и им обясняват какви са схемите за телефонни измами, но извършителите непрекъснато измислят нови сюжети, за да излъжат нови хора.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.