iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да разрушат оградата на българо-турската граница

Искат да разрушат оградата на българо-турската граница 11_1415541204

Падането на Берлинската стена ще бъде отбелязано със символична акция на новопостроената ограда по българо-турската граница. Тази инициатива е на стотина германски активисти, които пристигнаха в Ямбол през нощта.

Активистите са отседнали в ямболски хотел, през цялото врем ги придружава полиция, засилено е присъствието на органите на реда в района.

На ГКПП "Лесово" акцията ще бъде символична. Чрез средства на изкуството германците ще изразят позицията си, според която в днешно време не трябва да има стени, които разделят хора и народи.

"Това ще бъде изцяло символична акция, защото тази стена не трябва да бъде там. Тя спира хората, които търсят закрила, от това да я получат", заяви един от организаторите на акцията. По думите му оградата е била построена заради 11 хиляди души, които са незначителна бройка за Германия и страната е готова да ги приеме.

През лятото българските власти взеха решение да се вдигне тази ограда по границата, за да ограничи преминаването на мигранти от Близкия Изток и Северна Африка, бягащи от военни конфликти и хуманитарни кризи.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.