iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Излъгаха баба с ваксина срещу ебола

Излъгаха баба с ваксина срещу ебола 12_1419257571

Телефонните измамници се развихриха. Баба от Варна плати 8000 лева и 1200 щатски долара на телефонен измамник, представил са за лекар в инфекциозното отделение, който я излъгал, че внукът и синът й са болни от ебола и са необходими ваксини, за да бъде спасен животът им.

Веднага след позвъняването на домашния й телефон, 72-годишната жена броила парите на неизвестно лице пред дома си , съобщават от полицията.

Също на Игнажден друга баба на 79 години от Генерал Киселово попаднала в капана на телефонна измама и броила 5150 лева на непознат мъж в центъра на селото. Той я излъгал, че е полицейски служител , а дъщеря е задържана за катастрофа, в която убила дете.Парите трябвали за освобождаването й от ареста.

Неизвестно лице се представило пред дядо на 78 години от Варна и се представило за приятел на сина му, на когото дължи 20 лева.Измамникът пробутал на стареца 100 сръбски динара за 100 евро, да удържи заема, а възрастният мъж му върнал 180 лева. От полицията предупреждават, че телефонните измамници и крадци са се активизирали пред празниците и пуснаха цял наръчник как да се предпазваме от набезите им, както ние ,така и домовете си от грабежи.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.