iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Кола блъсна дете на пешеходна пътека в Русе

Кола блъсна дете на пешеходна пътека в  Русе 10_1414063248

Отново кола блъсна дете на пешеходна пътека. Това е 17-годишна ученичка от Русе. Няма опасност за живота на момичето, което е отивало на училище и е настанено в отделението по Неврохирургия със сътресение на мозъка.

Инцидентът е станал около 7:20 часа на бул."Скобелев", където въпреки трите пешеходни пътеки често пешеходци стават жертви на забързаните автомобили.

Лек автомобил "Фолксваген", в който е пътувало възрастно семейство, е намалил, но не е спрял напълно и е закачил притичващото момиче. При удара ученичката е паднала и си е ударила главата. Шофьорът веднага се е опитал да й окаже първа помощ, като е загърнал момичето с грейка, до идването на линейката на "Спешна помощ".

"В момента на пресичане на пешеходната пътека кола ме изпревари от дясната страна и аз поглеждам от ляво, поглеждам отдясно. Колата ми беше наполовината на пешеходната пътека, то си личи спирачния път къде съм го забелязал детето. Но случката се случи, децата спирачки нямат", казва разстроеният шофьор Георги Петков.

Това е трети сериозен инцидент с пострадали на пешеходна пътека, който става в Русе от началото на седмицата. В понеделник сутринта бе блъснато 12-годишно момче на път за училище, а към обед пострада пешеходка при неправилно пресичане на светофар. Във вторник пък 77-годишна жена загина на място, отново при пресичане на натоварен булевард, ударена от ТИР.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

14-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com