iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Набират безработни за берачки на ягоди в Испания

Набират безработни за берачки на ягоди в Испания 11_1416578452

Безработни българки, които да берат ягоди в Испания в провинцията Уелва, набират фирми, сочи информация на бюрото по труда в Сливен.

Желателен е опит в селскостопанската работа, добро физическо състояние и нагласа за съжителство с жени от други държави. Любопитното е това, че изискването на фирмата е кандидатите да са само жени на възраст от 25 до 40 години. Задължително е те да имат валиден задграничен паспорт.

Предимство ще имат тези, които вече са работили в страната и притежават NIE – испански идентификационен номер на чужденец.

Срокът за подаване на заявленията е 8 януари 2015 година до 15 ч., а интервюто ще се проведе през януари. Испанските работодатели предлагат заплащане от 38,08 евро на ден след внасяне на социални осигуровки и данък общ доход. Осигурява се квартира, но храната и пътуването до Испания е за сметка на работничките.

Междувременно британска компания разгневи местните жители с плановете си да настани българските и румънските студенти в каравани в околностите на Бостън, в графство Линкълншър, тъй като местните жители не искали да вършат тежка земеделска работа.

Компанията "Стейпълс веджитъбълс", която осигурява зеленчуци за водещите супермаркети във Великобритания, вече е получила разрешение от общината да направи къмпинг за работниците. За фирмата вече работят около 400 чуждестранни студенти, като в усиления сезон техният брой нараства на 650.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.