iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Надзиратели спечелиха дело за заплати

Надзиратели спечелиха дело за заплати 05_1430832030

Надзиратели от Велико Търново осъдиха Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Дирекцията им е работодател, а осъждането е за неиздължени възнаграждения.

Общо деветима служители от старата столица претендираха да получат допълнително заплащане за положен от тях труд.

Делата се гледат в Окръжния съд в старата столица. магистратите вече са се произнесли по две от тях в полза на надзирателите. Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Сагата е от миналата есен, когато служителите на арестите до един спечелиха образуваните по тежни жалби дела на първа инстанция. Ищците посочиха изменения в законодателството, според които времето им за почивка трябва да бъде допълнително заплатено, когато няма условия за релакс. Негодуващите изтъкнаха, че работели на 24-часови смени, но реално им се заплащали 20 часа.

"В ареста няма условия за изкарване на четирите часа почивка", заявиха пред съда претендиращите.

Заради това всеки от служителите на ГД "Изпълнение на наказанията" поиска по 4300 лв допълнително възнаграждение за период от една година. Районният съд уважи напълно исковете, но от ведомството обжалваха претенцията. Втората инстанция обаче отреди по 2300 лв на първите двама от надзирателите. Останалите решения се чакат да станат ясни до края на май.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.