iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наказаха бивш сладкар, че е участвал в схема на ало измамници

Наказаха бивш сладкар, че е участвал в схема на ало измамници 01_1421827170

Телефонни измамници успяха да хванат безработен пловдивчанин, който пуснал обява за работа в интернет. Той е бивш управител на най-популярните сладкарници в Пловдив.

Веселин Бекирски застана пред Темида като част от схема на организираната престъпност, предава репортер на Марица.бг.

40-годишният мъж е работил няколко месеца като куриер на прословутите телефонни измамници. Той играл ролята на санитарят, който взимал парите на жертвите и ги носел на бандитите. Задачите получавал по телефона от „д-р Петров”. Работата му била да отиде на посочен адрес, като предварително знаел колко пари ще му дадат, а след това да ги занесе на доктора.

Арестуван е, след като баба от Пирдоп му дала последните си спестявания, за да помогне на пострадал при катастрофа близък. След като кълбото взело да се разплита, се разбрало, че Бекирски е „санитарят”, който прибрал 1050 лева от 83-годишната Велика Папазова от Калояново. Оказало се, че преди това д-р Петров й е звъннал да й каже, че дъщеря й е пострадала при катастрофа. Трябвало да й направят сложна операция с два златни пирона, тъй като кракът й е счупен на три места. За целта майката спешно трябвало да намери 8000 лева и да ги даде на санитаря, пратен от доктора. Жената събрала 1050 лева и ги предала на Бекирски.

Венелин Бекирски получи 2-годишна условна присъда от Районния съд, като наказанието включва и другите му две присъди за още две измамени баби в Стара Загора и Пирдоп. Самият той смята себе си за жертва. Бил е управител на двете най-известни сладкарници в Пловдив, но животът му се обърква. Остава дълго време без работа, хваща се като зидар в строителството, но повечето време не може да намери препитание. За капак на всичко лекарите му открили и психично заболяване.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.