iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още фургони трябва да пристигнат в Мизия

Още фургони трябва да пристигнат в Мизия 11_1415885137

Още 10 фургона трябва да пристигнат в Мизия. Това съобщи заместник-кметът Николай Нековски. Все още не са годни за обитаване и 20-те подвижни къщички, които пристигнаха през октомври.

Те са монтирани на площадката в района на бившата жп гара. В момента се свързват към канализацията и към водопроводната мрежа, започнала е работата и по електроснабдяването им.

Фургоните са съвсем нови и се предоставят с договор на общината за едногодишно ползване, след което трябва да бъдат върнати на Националната служба за пожарна и аварийна безопасност. В тях ще бъдат настанени стотина човека, на които наводнението срина домовете. Други 70 души вече са настанени в ремонтираното общежитие, където е пуснато и парното.

Проблемът сега е, че бедстващите, които ще изкарат зимата и във фургоните, и в пансиона, нямат пари да се плащат сметките за ток и за парно. От общината се надяват Междуведомствената комисия за бедствия и аварии да им покрие тези разходи. Останалите жители на потопения град в близките дни ще получат отпуснатите от правителството количества дърва за огрев, съобщи още Нековски.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.