iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Панелна тераса се откърти и падна на детска площадка

Панелна тераса се откърти и падна на детска площадка

Панелна тераса се е срутила от 14-ия етаж на блок в Стара Загора, като инцидентът е станал в 1.20 часа тази нощ в блок 50 на старозагорския квартал "Три чучура".

Панелът е паднал върху площадка в задния двор на 15-етажния блок, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Според живущите в блока на площадката през деня обичайно играят деца. При инцидента няма жертви и пострадали.

В момента продължава оглед на конструкцията на блока, извършван от служители на пожарната и на общината, съобщи БНР.

Собствениците на апартамента - семейство Желязкови няма застраховка. Те са купили жилището с кредит, но не са правили подобрения, съобщи bTV. Сега ремонтът на срутената им тераса ще бъде за тяхна сметка.

Директорът на Регионалната дирекция по строителен надзор инж. Жени Баева заяви, че Законът за етажната собственост задължава собствениците на апартаменти в стари панелни сгради да поръчат техническа паспортизация на сградите. Сроковете за това непрекъснато се удължавали. Няма информация колко от панелните сгради в Стара Загора имат вече подобни паспорти.

През април 2008 г. лицев панел от жилищен блок в старозагорския кв. "Казански" се срути върху паркиран лек автомобил. Хората от горните етажи на сградата бяха евакуирани, а проверката показа, че стената не е била добре заварена, а връзката на панелите не е била защитена от корозия.

Преди година пък в Лом двутонен панел падна от покрива на блок и почти срути терасата под него. Само по случайност тежкият инцидент се размина без жертви, тъй като апартаментът и този под него са необитаеми.

На 7 май т.г. 1200 килограма бетон се срути от шестия етаж на блок 8 на ул. "Христо Г. Данов" в Димитровград. По чудо нямаше жертви, тъй като терасата е била разположена от западната страна, над фитнес зала, която е на партера.

Източник: dnes.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.