iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанка влезе в Съвета на децата към председателя на Агенцията за закрила на детето

Перничанка влезе в Съвета на децата към председателя на Агенцията за закрила на детето 06_1433424835

Избрано е ръководство на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. То е с председател Фахредин Фаредин - представител на Област Разград. Негов заместник е перничанката Йоана Захариева, което е и най-младия представител и е само на 14 години. За секретар е избрана Михаела Романова от Област Велико Търново – нов член на Съвета.

Информацията е от пресцентъра на Агенцията за закрила на детето. Съветът на децата реши да инициира провеждане на лятна кампания „Безопасно и здравословно лято". До края на юни ще бъде направен календар на кампанията на областно и общинско ниво, който ще обхване периода юли – август. Започва подготовката и на „Седмицата на правата на детето", която ще се проведе в цялата страна в периода 16 – 20 ноември 2015 г.

В нея ще бъдат предприети инициативи за популяризиране на Конвенцията на ООН за правата на детето. „Седмицата на правата на детето" ще бъде координирана на областно ниво от представителя на Съвета за съответната област.През следващата седмица членовете на консултативния орган на ДАЗД ще запознаят връстниците си и представителите на местните власти с приетото на вчерашното заседание обръщение към институциите.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.