iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Покрив на детска градина тече и падат парчета

Покрив на детска градина тече и падат парчета 11_1417007492

Заради силните течове покривът в столичното 49 ОДЗ „Радост" в „Дианабад" е започнал да се разпада. Това алармираха уплашени родители.

Водата се стичала и в помещенията и започнали да гърмят електрически контакти. „Покривът тече и падат парчета, а никой не е взел мерки.

Така след многобройни сигнали от директорката към общината, които останали без резултат, преди седмица покривът се пропука и започна да пада", разказа притеснена майка на едно от децата в градината. Към момента градината, в която се гледат 320 деца, е затворена, пише Vsekiden.com.

„Всеки ден" потърси районния кмет за коментар. Зам.-кметът на община „Изгрев" Павлета Пеловска обясни, че в момента тече ремонт на целия покрив, защото до момента той е бил правен на парче. „Предполагам, че именно това е довело до този проблем. Хидроизолацията е ремонтирана за последно през 2011 г., при това не цялата.

Ситуацията е критична, да, но важното е, че сме взели спешни мерки. Децата са разпределени в съседни градини, така че в това отношение няма проблем", каза Пеловска. Тя обеща, че от 1 декември малчуганите ще се върнат в ОДЗ „Радост".

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.