iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат нови развлечения за туристите в Банско

Предлагат нови развлечения за туристите в Банско 06_1435056087

В Банско демонстрират занаяти, като това е поредната атракция за туристите. Наред с музикалните фестивали, които ще се проведат през летния сезон, община Банско, Читалище „Никола Вапцаров" и Музеен комплекс подготвиха нови изненади за гостите града.

Те ще могат да видят как се майсторят различни неща в Посетителския информационен център всеки петък и събота за времето от 26 юни до 30 август. Там ще се провеждат демонстрации на бански занаяти – дърворезба, предене, плетене на шушони, везане на гоблени, бродиране на сувенирни топки, плетене на кука игла, пресукване на вълна, изработка на сувенири.

В музей „Велянова къща" желаещите ще могат да тъкат на разбой. Съботните демонстрации ще бъдат съпроводени и с автентична фолклорна програма. Гостите на Банско ще имат възможността да се запишат на урок по танци, както и на еднодневни турове до археологически комплекс „Свети Никола" или късноантична крепост „Ситан Кале".

Всяка събота ще бъдат организирани инфотурове в Музеен комплекс, а малчуганите ще могат да се включат в интерактивни игри „Деца в музея". Всеки четвъртък в Посетителски информационен център ще се излъчват филми за Банско, а осем изложби ще съпътстват мероприятията.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.