iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


През тази година има повече загинали при катастрофи

През тази година има повече загинали при катастрофи 11_1415977703

През тази година броят на загиналите при катастрофи е по-голям в сравнение със същия период на 2013 г. Това каза вътрешният министър Веселин Вучков по повод Международния ден за възпоменаване на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

571 са жертвите от 1 януари до 12 ноември т. г., а ранените са 7412. За сравнение загиналите за същия период през миналата година са били 510. Увеличението идва на фона на низходяща тенденция от 2008 г. насам. През 2013 г. броят на загиналите е бил намален почти наполовина, преди да тръгне нагоре.

Пешеходците над 64 години са най-уязвимата група. 48% от загиналите при пътнотранспортни произшествия са именно пенсионери.

Увеличената средна скорост на автомобилите с 20 км/ч е основна причина за катастрофите по пътищата според Владимир Тодоров, председател на управителния съвет на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, цитиран от "Фокус". Според него пречка е и решението на Върховния административен съд да се забранят електронните фишове. Практиката пътните полицаи да спират и санкционират шофьорите на място е много по-неефективна от контролирането чрез камери, смята Тодоров.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.