iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С нова измама по телефона подаряват плазми

С нова измама по телефона подаряват плазми 11_1417100655

"Ало" измамници раздават плазми. те казват, че победителите трябвало да купят ваучер за 30 лв.

Изобретателността на измамниците достига невиждани висоти и злонамерените тарикати все успяват да си намерят вратичка, чрез която да оплетат в мрежите си доверчиви хора.

Поредния удар направили бургаски апаши, съобщи flagman.bg. Схемата била измислена до последния детайл. Мъжки глас, представящ се за служител от мобилните оператори, звъни на случаен номер и изненадва "печелившия", че получава чисто нов 42-инчов плазмен телевизор.

Пострадала бургазлийка обясни, че в кръвожадните лапи на измамниците попаднали последователно тя и майка й. За щастие разумът на жените се обадил и двете не се хванали. „Стори ми се съмнително и затова звъннах на оператора да проверя, оказа се, че няма такава игра”, обясни младата жена.

Мошениците се легитимирали като работници от някой от мобилните оператори и обяснявали на „победителите”, че са избирани на случаен принцип. Но както всяка игра и тяхната си имала правила. „Обясняват ти, че трябва да заплатиш сумата от 30 лв., след като вече си казал и адреса си. Няколко секунди по-късно съобщават, че има и още едно условие – да се закупи ваучер на стойност 30 лв. и да се продиктуват цифрите по телефона”, разказа още жената.

Същевременно пък благодарение на бързата намеса на полицаите от Чирпан беше заловен телефонният измамник "д-р Николов", който задигнал от наивна пенсионерка над 3000 лв. Той действал по до болка познатата схема „болен близък-спешна операция“.

82-годишната старица от Чирпан се оплакала в районното в сряда. На домашния й телефон се е обадил непознат мъж, който заявил, че дъщеря й е със счупен крак и са нужни 12 000 лв. за спешна операция. Пред дома си възрастната жена предала сумата от 3820 лв. на мъж, представил се за д-р Николов.

След като възрастната жена се оплакала на полицаите, те от своя страна сформирали екипи и заловили с белезници 55-годишния „доктор“ от София. При обиска в него били открити мобилен телефон и задигнатата сума от бабата.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.