iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Семейство успя да излъже британец

Семейство успя да излъже британец 02_1423663977

Задържаха семейство и тяхна съучастничка за извършена трансгранична измама. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена от униформени от „Криминална полиция" и Областна дирекция на МВР-Шумен под ръководството на Районната прокуратура в Нови пазар.

Задържани са 27-годишен мъж и съпругата му. Мъжът е известен на полицията за шофиране без книжка. По първоначални данни, двамата успели да измамят британски гражданин с около 24 000 евро. Разследването започнало след сигнал, подаден лично от пострадалия в ГД „Криминална полиция".

Той обяснил, че след виртуално запознанство, в рамките на около година, е комуникирал през интернет и мобилна връзка с жена от България с цел съвместно съжителство и обещание за брак. През това време, под различни предлози, чужденецът бил уговарян да изпраща на „бъдещата съпруга" парични преводи. В един момент жената прекратила комуникацията, а по-късно британецът станал обект и на друга измама. Задържана е и 32-годишна жена от село Войвода, която е съучастничка в престъплението.

Органите на реда са претърсили няколко адреса в Нови пазар, селата Войвода и Генерал Колево, откъдето са иззети мобилни телефони, СИМ-карти, платежни нареждания за парични преводи, марихуана. Разпитани са и свидетели.

Задържаните са се признали за виновни.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.