iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Швейцарци помагат на пострадалите от наводнението общини във Врачанско

Швейцарци помагат на пострадалите от наводнението общини във Врачанско 11_1415978886

Днес от Швейцария тръгна дарение за пострадалите от наводнението общини във Врачанско, съобщиха от Областната администрация във Враца.

Дарението включва болнично и друго обзавеждане, инвентар, медицинско оборудване и медицинско облекло. То е предоставено от няколко болници от Швейцария и се очаква да пристигне във Враца в понеделник, 17 ноември. Помощта ще бъде разпределена на шест общини- Мизия, Мездра, Хайредин, Борован, Роман, Бяла Слатина.

Инициативата за помощта е на посолството в Берн и Областната управа във Враца. Дарението е събрано и организирано от сдружение "Солидарност - Бернер Оберланд - Източна Европа".

"Специални благодарности за осъществяването на тази дарителска акцията следва да бъдат изказани на Сдружение Бернер Оберланд - Източна Европа и лично на неговия Президент г-н Андреас Тьони и на г-жа Розмари Клоуда, секретариат и касиер на сдружението за тяхната доброта, всеотдайност и енергия, както и на десетките доброволци, включили се напълно безвъзмездно в дейностите по цялостното разглобяване, пакетиране, товарене и подготовка на транспорта", съобщават от областната управа във Враца.

Сдружение "Солидарност Бернер Оберланд-Източна Европа" е основано през 2005 г. и до момента е осъществило над 20 проекта за България. Предоставени са дарения на болници, домове за възрастни хора общини, SOS -детски селища, пожарни команди в следните региони на България- София, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Перник, Тетевен, допълват от Областна администрация.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.