iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


8 000 зрители аплодираха „Майсторите на танца“

8 000 зрители аплодираха „Майсторите на танца“ 03_1427097209

Танцьорите от популярната формация откриха спектакъла „Свята земя българска“ в най-голямата зала у нас - зала "Арена Армеец" в София.

Близо 8 000 зрители аплодираха бурно „Майсторите на танца“. Над 50 танцьори от различни възрастови групи откриха с пъстра програма концерта „Свята земя българска“ в най-голямата зала у нас. „Майсторите на танца“ представиха танци от различни фолклорни области, както и стилизиран фолклор. Артистите от концертната формация впечатлиха публиката с атрактивни изпълнения и разнообразни костюми.

Истинска радост за хилядите зрители от цяла България, изпълнили залата, бе участието на най-малките танцьори, едва на по 7-8 години, които показаха, че българският фолклор е жив. Концепцията на ръководителя на формацията Красимир Димитров бе да покаже космополитността на българските народни танци и затова част от програмата бе изпълнена върху музика от популярна холивудска продукция. Финалът на програмата на фона на огромни български трибагреници предизвика истинска гордост в сърцата на хилядите зрители.

В концертната програма взеха участие още популярната певица Поли Паскова, която бе и режисьор на спектакъла, и ансамбъл „Чинари“. Майсторите на танца поведоха голямо хоро, на което се хванаха стотици зрители.

Концертът, който се проведе по идея на фондация „Вадемелис“ бе завършек на няколкочасово събитие в деня на пролетното равноденствие, което имаше за цел да популяризира здравословния начин на живот и хранене и положителното мислене. Демонстрирани бяха древни практики за самолечение и личностно развитие и разнообразни природни продукти.

„Когато всички обединим мислите си и положителната си енергия, можем заедно да постигнем много за България.“, с това послание се обърна към многобройните си зрители от сцената основният инициатор на събитието лечителят Косьо Любенов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.