iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чистенето в София започва на 4 април

Чистенето в София започва на 4 април 03_1459145998

Голямо чистене на улици и градинки ще има през април в София, като традиционното пролетно почистване на София ще започне на 4 април и ще продължи 1 месец, обясни шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Доброволци ще чистят града, а работата им ще бъде разделена условно на три етапа. През първите 10 дни дейностите по почистването ще бъде насочени основно към междублоковите пространства, дворовете и градините. През това време столичани ще събират боклуците пред блока, паркове, детски площадки, ще се чистят графити и ще се махат ръждясали, изоставени табели от стълбове. През вторите десет дни акцентът ще падне върху залесяването, затревяването и облагородяване на калните площи в града, съобщи още Георгиева. Последната десетдневка пък е отредена на крайградските райони на София. Нови дървета ще има по снегозащитния пояс по пътя Кумарица-Доброславци. Презасаждане на нови фиданки ще има в кв. "Кремиковци" и в местността "Триъгълника" в кв. "Надежда", кв. "Обеля".

По време на почистването гражданите не бива да хвърлят събраните боклуци в контейнерите, а да ги събират в чували и оставят до тях, припомнят от Столичния инспекторат. Оттам традиционно са приготвили ръкавици и чували, които да раздават на мераклиите да се включат в кампанията.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.