iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Западен парк се разбутнтува срещу ромите

И Западен парк се разбутнтува срещу ромите 05_1432642738

Гражданите от столичния квартал „Западен парк” се вдигнаха на бунт срещу ромските набези от съседния „Факултета”, като хората твърдят, че ромите ги тормозят с кражби, шум и дори обгазяване със запалени гуми.

Според жителите на квартала проблемът е ескалирал след построяването на футболно игрище преди 4 години. Хората разказаха пред bTV, че шумът е денонощен. Ромите идвали с коне и кози, хвърляли камъни и никой не смеел да им направи забележка. Възрастен мъж разказа, че са хвърляли камъни по прозореца му, а той по чудо се е разминал без наранявания.

Имахме 3-4 по сигнала и две подписки на възрастни хора, които се жалваха от шума, който вдигаха децата и от конете и каруците около игрището, каза пред „Монитор” кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров. Той е категоричен, че всички сигнали са изпратени до 3 РПУ и обясни, че когато в района има полиция престъпността в района е почти нулева. Според него хората не се оплакват толкова от посегателства, колкото от шума, който вдигат от махалата. Група младежи пък се оплакаха, че няма как да играят на игрището, защото ромите идвали на тумби от по 30-40 човека и не ги пускали.

Преди време дадохме за стопанисване игрището на спортен клуб, които определи такса от 30 лева на час. Така имаше спокойствие, защото парите отказаха ромските деца от площадката, обясни Чакъров. След шест месеца обаче фирмата се отказала сама да се грижи за футболния терен, защото не можела да си избие парите, а осигурявала и денонощна охрана на стадиона.

„В момента търсим вариант за отдаване на игрището под наем или да го прекроим за други игри. Защото не може да забраним на децата да играят. Трябва да се научим да живеем с тях”, обясни Чакъров.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.