iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Много млади в София употребяват над 50 гр алкохол на ден

Много млади в София употребяват над 50 гр алкохол на ден 10_1445494090

Най-висок процент на употребяващите над 50 грама алкохол дневно в София се отчита при младите до 25 г., като при тези над 66-годишна възраст те се топят до 1,9 на сто.

Всеки трети столичанин, или 32,9% се хранят неправилно и нездравословно, показват резултатите от проучване в София. А данните за още 9 града ще са ясни в началото на ноември.

Изследването е част от кампанията „За нашето здраве“, организирана от асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки и фармацевтичния съюз.

Данните не са учудващи, тъй като например по консумация на риба България заема предпоследното място в Европа с 4,6 кг на човек годишно. Докато в останалите държави приеманото количество е между 20 и 56 кг годишно.

Според проучването 34,6% от софиянците пушат, а всеки втори (43,85) е подложен на стрес. Затова само 36% от анкетираните столичани до 25 г. се определят като здрави, процентът намалява с възрастта и при хората над 66 г. пада на 3,4 на сто.

Оказва се, че за здравето си столичани се замислят чак след 46-ата си година. Тогава спират цигарите, намаляват алкохола и започват да се хранят здравословно, за да се спасят от излишните килограми.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.