iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият център на София ще струва 32 млн. лв.

Новият център на София ще струва 32 млн. лв. 03_1427102564

Центърът на София ще струва 32 млн. лв. по първоначални разчети за стойността на проектите. Това обаче е индикативна стойност, защото все още текат обществени обсъждания и проектите може да претърпят промени.

За реализация на идеите в първа зона - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и Моста на дружбата, са необходими 7 млн. лв. "Това са първоначални разчети, но може да настъпят промени след обсъжданията", коментира пред "Сега" арх. Стефан Добрев. За първа зона най-спорно е решението за кръгово движение на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Гурко". Граждани масово са против идеята, не харесват и намерението да се разшири булевардът с още една лента.

Втора и четвърта зона ще са доста по-скъпи. Тяхната индикативна стойност е 25 млн. лв. Втората зона обхваща ул. "Граф Игнатиев", а четвъртата - площада около "Александър Невски", Военния клуб и "Кристал". За трета зона - част от "Цар Освободител", "Московска" и др., има жалба в съда. Днес в 18 ч. в Съюза на архитектите ще е последното обществено обсъждане на проектите. След него ще се проведе експертен съвет, който ще реши дали спорните моменти ще отпаднат, а накрая общината ще кандидатства за финансиране по новата ОП "Региони в растеж".

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.