iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продължават ремонтите в София

Продължават ремонтите в София 08_1440491099

Ремонтите в центъра на София навлизат в нова фаза, като от днес до началото на септември е изцяло затворен за движение участъкът от ул. "Гургулят" до бул. "Пенчо Славейков", стана ясно на проверка на ремонта на бул. "Витоша", който започна в началото на месеца.

"В рамките на това затваряне ще бъде осигуряван достъп до прилежащите сгради за живущите. Автомобили няма да се движат. Няма да се движат никакви превозни средства между бул. "Патриарх Евтимий" и бул."Пенчо Славейков" до 1 септември", заяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

По думите на зам.-кмета за времето, за което ще бъде затворена отсечката, трябва да бъде положен изцяло релсовият път до връзката с бул. "България". В участъка между "Патриарх Евтимий" и "Скобелев" пък трамвайното трасе се заличава, тъй като оттам вече не минават трамваи. Заедно с това се ремонтират пътните платна и по-голямата част от тротоарите. Работата по местата, отредени за пешеходци обаче, ще продължи след 1 септември. "Тук се съвместяват два проекта - реконструкцията на парка пред НДК с тротоарите, които са в задачата на изпълнителя за реконструкцията на парка и пътната част със смяната и поставянето на новия релсов път", обясни Христов. Двата пешеходни подлеза на моста над бул. "Пенчо Славейков" пък ще бъдат готови в края на септември. В началото на другия месец трябва да се възстанови и обичайният маршрут на трамвай 7.

НАМЕРЕНИЯ

От общината възнамеряват реконструкцията на бул. "Витоша" да продължи до входа на Южния парк. Според зам.-кмета метеорологичните условия ще определят дали ремонтът ще започне още тази есен или напролет. Стойността на ремонта на "Витоша" до Южния парк е близо 6.5 млн. лв. и се съфинансира от Европейската инвестиционна банка.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.