iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират плочките пред НДК и догодина

Ремонтират плочките пред НДК и догодина 11_1446706187

Нови плочки пред площада на НДК в столицата ще се редят и догодина, като до края на май 2016 г. общината ще смени старата и калпава хидроизолация, която наводнява в момента подлеза.

Една от причините за това е влизането на тежки машини през годините в района, затова ще забраним на камионите да се движат там, когато участъкът бъде ремонтиран, категорична бе зам.-кметът по околна среда Мария Бояджийска.

До края на ноември пък трябва да приключи обновяването на останалата част от настилките. Бояджийска уточни, че надзорната фирма имала доста забележки за калпави връзки между отделните видове настилки и при изпълнението на тротоарите. „Строителите ще трябва да ги отстранят изцяло, ако се наложи, ще го правят това и през декември, но няма да правим компромиси с качеството” , обеща категоричен е зам.-кметът. До месец ще се доставят и две италиански автоматизирани тоалетни и ще се монтират 29 камери. Около НДК се инсталират над 600 осветителни тела, от тях над 200 са по алеите, 88 ниски лампи се монтират в малките алеи. Освен това в парка ще има и безплатен интренет. Ще има постове на общинска полиция и външна охрана на обекта. Общата стойност на целия ремонт е близо 12 млн. лв.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.