iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще ремонтират Цариградско шосе от Великден

Ще ремонтират Цариградско шосе от Великден 03_1427041944

На Великден ще започне ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци в столицата – бул. „Цариградско шосе”. Пет месеца майсторите ще работят в участъците от Околовръстното шосе до разклона за летището и „Младост” и тази между „Алея Яворов” и моста на Четвърти километър.

„Най-късно до 15 септември трябва да приключат основното строителство и след началото на учебната година да остане само работата по локалните платна”, обеща зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

За да няма пореден кошмар с трафика и да не се изнервят допълнително шофьорите, от общината са планирали да не затварят изцяло булеварда, а движението да става

с прехвърляне от едната лента в другата

Първо ще се обнови отсечка от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълка около 5,8 км.

„През следващата седмица ще получим от изпълнителя на обекта, график за организацията на движението. Те ще предложат варианти и етапи на ремонта. Има вариант вторият участък от булеварда - между „Алея Яворов” и моста на Четвърти километър да започне да се изпълнява с напредването на лятото”, обясни Христов. За обновяването на двете отсечки кметството е отделило 19 млн. лева от бюджета на общината.

През следващия месец ще стартира ремонтът на последната част от „Витоша”- от ул. „Солунска” до Съдебната палата. Майсторите ще започнат да къртят релсите от 1 април, а

заведенията ще трябва да премахнат масите

и пушалните си, за да може да се работи. Плановете са реконструкцията да приключи до края на юни.

В средата на април ще започне да се ремонтира и отсечката от ул. „Гургулят” до ул. „Бяла черква”. Амортизираните релси на трамвая ще бъдат заменени с нови. Пътната настилка на булеварда ще бъде преасфалтирана и ще се извърши подмяна на бордюрите и обновяване на тротоарите.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.