iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Табелите в София ще бъдат и на английски

Табелите в София ще бъдат и на английски 10_1445430105

Табелите по софийските улици ще минат и на английски език, за да не се лутат туристите в града, като освен това в града ще се разкрият и още информационни центрове, които да дават информация за забележителностите на столицата.

Най-новият вече работи в подлеза при метростанция „Сердика”, а до дни ще отвори и център в Банкя. „Сред новите ни задачи е да разширим градската система за информация с двуезични табели и с уеб портал”, каза кандидатът на ГЕРБ за пореден кметски мандат на София Йорданка Фандъкова след среща с туристическия бранш. Тя обясни, че ще продължи инвестициите в разкриването и съхраняването на културно-историческото наследство. Това е начинът да развиваме столицата като дестинация за исторически и културен туризъм, каза Фандъкова. Основният й приоритет ще бъде възстановяването на старите къщи.

7 % повече туристи са посетили София за първите осем месеца на тази година спрямо същия период на 2014 г. Тенденцията в последните години е на постоянно им увеличаване, отчете още Фандъкова. Тя обясни, че една от причините е, че в последните години столицата последователно инвестира в култура. „Надявам се, че Министерството на културата ще успее да завърши проекта на Ларгото с минимални намеси в откритите археологически структури. Ние инвестирахме 6 млн. лв. през столичния Метрополитен за разкриване на това археологическо богатство на града”, каза Фандъкова.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.