iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започват да кърпят част от огромните трапове по кварталните улици в София

Започват да кърпят част от огромните трапове по кварталните улици в София 04_1460612653

Кърпенето на част от огромните трапове по кварталните улици в София започва, като валяците ще плъзнат най-напред по шосетата, които са включени в маршрута на рейсовете, трамваите и тролеите, каза шефът на дирекция „Транспортна инфраструктура” Васил Начевски, който провери как върви рехабилитацията на ул. „Цар Симеон”. Плановете са до Великден улиците да бъдат позапълнени. За кърпенето на шосета общината е заделила около 30 млн. лв, а 36 екипа вече са по големите булеварди. По-усилено ще бъде в началото на месец май. Работата ще е поетапна, за да не се затруднява движението, обясни Начевски.

Работниците обработват шосетата с машини по т. нар. инжекционен метод. Тази технология излиза малко по-скъпо заради по-качествените материали, но като краен резултат е три пъти по-евтина, защото не се превозва асфалт до складовете. Запушените дупки по този начин по шосетата ще издържат поне година.

За да не се отварят всяка пролет ямите, от общината планират

постепенно да приключат с кърпенето на парче

През тази година 70 вътрешнокватарни улици ще бъдат изяло преасфалтирани и ще имат нови тротоари и бордюри. В момента тече рехабилитация на ул. „Цар Симеон”, между булевардите „Константин Величков” и „Христо Ботев”. Ще бъдат ремонтирани и други четири по-малки улици в самия център на града, които обаче са с натоварен трафик - „Искър”, „Бачо Киро”, „Стефан Сарафов” и „Янко Забунов”. За

кварталните улици ще отидат общо 90 млн лв.

През лятото столицата отново ще се превърне в строителна площадка и ремонтите ще продължат по булевардите „Никола Мушанов”, и „Цар Борис III” при кръстовището му с ул. „Йосиф Цанков”. В списъка ще влязат и бул. „Владимир Вазов” заедно с 8-те моста по него, както и разширението на бул. „Монтевидео” и довършването на бул. „Витоша” до Южния парк. Освен тях машините ще влязат и на улиците „Обиколна”, „Богатица”, „Козлодуй” .

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.