iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Топола падна върху кола във Видин

Топола падна върху кола във Видин 05_1432803379

15-метрова топола падна върху автомобил, движещ се по улица "Христо Ботев" във Видин снощи. Дете е с ожулвания по лицето, като то е пътувало на задната седалка в колата, информираха от полицията в града, цитирани от "Трибали".

Момченцето е транспортирано във видинската болница. Според управителя на фирмата по озеленяване, Даниела Димитрова инцидентът е в резултат на ремонта на тротоарите:

"Един от корените на дървото е отсечен и то силно беше наколнено. Вчера ние го описахме като потенциално опасно и за намаляване на височината, но силният вятър е успял да го изкорени и то затова е паднало през улицата. Има сигнал за още едно изкоренено дърво в ж.к "Химик", което е по-малко. Счупени клони предполагам, че ще има повече, защото и днес вятърът ще бъде сравнително силен - 6 м в секунда."

Даниела Димитрова не изключи възможността да има и други подобни инциденти:

"Когато се проектират по този начин на изпъление на тротоарите, няма начин проектантът да не е предвил и намаляване на корените, за да се погалат тези нови настилки. На практика донякъде проектантите са унищожили дърветата и за пореден път говорим, че тези които проектират, не идват във Видин. Обикновено това са софийски фирми, които чертаят от София."

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.