iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трактор се вряза в стадо

Трактор се вряза в стадо 03_1427296611

Монтанското село Безденица беше окървавено от тежка катастрофа, след като трактор се вряза в стадо на местен фермер и уби 23 от животните.

За щастие при инцидента няма пострадали хора, съобщиха от полицията.

Произшествието е станало към 9 часа сутринта в сряда. По това време земеделецът Веселин Гоцов /42 г./ изкарвал стадото си с кози и овце на паша край селото. Добичетата преминавали по мост, когато от Безденица се задал тежък трактор К 700 с ремарке, пълно с тонове тор. Фермерът подкарал по-бързо стадото извън пътя, но машината, вместо да намали, увеличила скоростта си и се врязала в животните. Големите колелета помляли 17 кози и 6 овце.

Пастирът, който се опитвал до последно да спаси стадото си, едва успял да избегне удар от машината. Тракторът спрял чак на метри от моста, когато шосето вече било покрито с трупове.

"Гледката беше ужасна. Животните бяха на парчета. Част от тях агонизираха! Хората в селото са потресени и уплашени!", заяви кметицата Корделия Йорданова. На мястото е пристигнала полиция. Според първоначалнни даннни тракторът е бил с неизправни спирачки. Водачът му не е представил и документи.

Жителите на Безденица са възмутени от станалото и настояват за наказания на фирмата, допуснала неизправна машина по улиците. "На водача ще бъде съставен акт, но досъдебно производство няма да се образува. Щетите са под 5000 лева", заявиха от Областната дирекция на МВР.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.