iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Украсяват с елха правителствената сграда

Украсяват с елха правителствената сграда 12_1418303353

Правителствената сграда на „Дондуков” 1 ще бъде украсена с петметрова елха. Там бяха доставени общо 10 коледни дръвчета преди заседанието на кабинета „Борисов 2” вчера.

Всички те имаха жълт маркер с буква и 6 цифри. С такива маркери тази зима се отличават легално отсечените елхи. Дръвчетата, които бяха стоварени в двора на „Дондуков” 1, тепърва ще бъдат украсени. Гранитната зала, в която се дават пресконференции и се провеждаха заседанията на Изборния борд например, пък беше украсена вчера с три коледни звезди.

В парламента все още има само една малка изкуствена елха, скромно украсена с червени и жълти играчки, срещу стаята на парламентарната шефка Цецка Цачева. Преди 3 години премиерът Бойко Борисов се възмути, че сградата на НС няма подобаваща елха. Тогава той подари на парламента 15-метрова естествена елха, която трябваше да краси етажа с неговия кабинет в МС, но вместо това беше поставена в сградата на бившия Партиен дом.

Междувременно от разлепена в НС обява стана ясно, че парламентът ще организира специално коледно парти за децата на депутатите и служителите в него. Малчуганите ще се съберат на тържеството във вторник другата седмица в зала „Света София” в Партийния дом. На коледното парти ще могат да присъстват и деца, чиито родители не работят в НС. Родителите им обаче ще трябва да се бръкнат по 10 лв. за лакомства.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.