iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Бургас хвърлят пиратки, а в София намират гранати

В Бургас хвърлят пиратки, а в София намират гранати 12_1418912204

Бургаски младежи решиха да се забавляват, като обстрелват със запалени пиратки ученици и пускат бомбички в качулките на якетата им, а в столицата се търкалят гранати и изкарват акъла на живеещите в съответния квартал или жилищен блок.

Само ден след като сапьори трябваше да обезвреждат граната, оставена на осмия етаж на блок в „Младост” от неизвестен извършител с неизвестен мотив и, меко казано, странно чувство за хумор, друг такъв боеприпас се появи на тавана на изоставена къща в квартал „Стрелбище”. Две седмици по-рано в центъра на столицата беше поставено началото на играта с подхвърляне на гранати, а полицията беше вдигната на крак.

Нищо чудно в следващите дни някой друг столичен квартал да осъмне с нова граната, защото на някого му е много весело да подхвърля като играчки боеприпаси, които биха могли да причинят сериозен инцидент, преди на мястото да са се появили полицейските екипи.

Дори гранатата да не е била в „бойна готовност и да не е представлявала опасност, най-малкото е неудобството и притеснението на хората, живеещи в сградата или района (въпреки че те едва ли смятат така).

За плиткоумните извършители на такива не безобидни шегички вероятно е много забавно и е повод за гордост, че са вдигнали на крак полицаи и сапьори. Че се е наложило сграда или цял район да бъдат отцепени и хората да не могат почти цял ден да се приберат спокойно по домовете си.

Дори повече такива случаи да няма, да не забравяме, че остават броени дни до коледните и новогодишните празници, а за някои подобаващото им посрещане е задължително свързано с пиратки, бомбички и фойерверки. С никаква мисъл, че неразумното им използване може да развали собствения им празник или този на други хора. И че глупостта не винаги е безобидна.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.