iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Слънчев бряг не искат концесионни такси

В Слънчев бряг не искат концесионни такси 04_1429948554

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг отправи апел към премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова. Той е следният:

От името на общото събрание на Съюза на собствениците – Слънчев бряг, състояло се на 21.04.2015г., на което и хотелиери и концесионери, развиващи туристически бизнес на територията на комплекса се обединиха единодушно около конкретни мерки за подобряване на условията и качеството на предлагания туристически продукт на територията на Българското Черноморие, отправяме следния апел към Вас:

Министерски съвет да вземе решение за нулеви концесионни такси, заплащани от концесионерите, в замяна на което те от своя страна ще предложат безплатно чадърите и шезлонгите на гостите ни през настоящия летен сезон.От концесионни такси на плажове в бюджета на страната влизат около 8,9 милиона лева на година, а за Слънчев бряг – сумата е приблизително 3 милиона лева. Половината от концесионната такса влиза в бюджета на съответната община, на чиято територия е плажа и тя би следвало да я реинвестира обратно, което обаче на практика не е така. Нещо повече, в годините на криза, когато всички отрасли в българската икономика, включително и туризмът изпитват сериозни затруднения, концесионните такси дори се увеличават.

Отпадането на концесионните такси за предстоящия летен сезон е начин държавата да помогне с една бърза антикризисна мярка и същевременно един огромен жест към почиващите на Българското Черноморие.Така, с общи съвместни усилия може да се преодолее огромния спад на туристите и да се подпомогне българския туризъм. Ние искрено приветстваме Вашия апел към българските граждани да прекарат летните си отпуски в България и сме убедени, че безплатните чадъри и шезлонги ще бъдат едно реално действие към това. Концесионерите на плажа в Слънчев бряг гарантират запазването на високо качество на поддържането на плажните ивици, както и високо качество на медицинско и водно-спасително обслужване. Колкото по-бързо и адекватно реагира държавата на това наше предложение, толкова по-бързо и успешно ще се създадат условия за по-добър туристически сезон. Нека, след като всички наши сънародници посочват Гърция като пример за това, да почерпим от чуждестранния опит като реагираме по аналогичен начин и спасим родния туризъм от фалит.

Уважаеми Господин Премиер,

Уважаема Госпожо Министър,
Дълбоко и искрено вярваме, че държавата във Ваше лице ще се съобрази с предложението на бизнеса, защото само така общите ни усилия ще доведат до желания за всички положителен резултат.

В очакване на Вашия отговор, оставаме с уважение и на разположение за разговори, срещи и всякакви инициативи.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.