iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въведоха нова визия на съдовете за боклук в Габрово и Трявна

Въведоха нова визия на съдовете за боклук в Габрово и Трявна 02_1424705589

В Габрово и Трявна въведоха нова система за разделно събиране на отпадъците. За да бъде възприета тя е потърсен нестандартен и оригинален подход чрез атрактивна и красноречива визия на съдовете за отпадъци.

Моделът се прилага за първи път в България и представлява система от два вида контейнери – жълт и кафяв. Така в жълтия контейнер попадат суровините, годни за рециклиране – стъкло, хартия, метал, пластмаса, текстил и др., а в кафявия – биоразградимите отпадъци (трева, клони, обелки, костилки, черупки, чай, кафе и др.).

Първите габровци, които ще могат на практика да реализират разделното събиране на отпадъците, са жителите на централен сектор в града, включващ територията между ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Емануил Манолов“.

Там вече са разположени новите контейнери за отпадъци, които в духа на габровския хумор освен чисто практична функция имат и атрактивен външен вид.

На жълтия контейнер се е „закачила“ габровската котка, а от кафявата кофа шеговито поглежда усмихнат червей.

Залагайки на по-впечатляваща и по-оригинална визия на контейнерите, Габрово очаква да насочи вниманието на гражданите и ще постави акцент върху правилното разделяне на отпадъците.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.